Korean Spinach Side Dish

Korean Spinach Side Dish
 
Okej så jag förvarnar er att bilderna jag tog suggggeeerrrr! Men den smakar sååå gott så förhoppningsvis stoppar bilderna inte er att testa att laga detta. Denna side dish går jättttebra ihop med Koren BBQ vilket var så jag faktiskt hitta detta recept. Såklart kan jag aldrig följa recept till 100% så jag skiter i måtten och gör by eye och smak. Så alla mina recept som jag har hittat, ändrar jag så de blir mitt egna. 
 
 
Det här behöver ni: 
(null)
 
> En hel påse spenat (jag använde en hel påse plus de lilla kvar från en annan) 
> Salladdslök 
> Vitlök 
> Salt 
> Sesamolja 
> soja 
> Sesamefrön 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 

Jag använder en glasbruk för att store the side dish in, men ni kan använda vad som funkar för er 
 
(null)

On to the instructions: 
 
1. Ni behöver koka upp vatten, med lite salt i
 
(null)
 
2.  Skala och skär upp vitlöken, den ska va minced. Som bilderna visar nedan
 
Hur många vitlökar ni behöver är upp till er, och hur mycket spenat ni använder. Men börja med 2 stora om ni är oskära. 
 
3. Tvätta och skär upp salladslöken, som bilderna visa nedan
Samma här med hur många salladslökar du ska använda är upp till dig men skulle säga 2-3 styckna, dock beror det på hur stora salladslökar men det är inte så viktigt om hur många du använder. Man kan alltid lägga dit mer efter man smakat av. 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 

 
4. När vattnet börjat koka så häller du i spenaten (null)
 
(null)
 
 
 
(null)
 
Efter ungefär 30 sekunder från att ni hällt i spenaten i vattnet, ser spenaten ut såhär, nu är den redo att tas ut. Ni ska bascially blanch the spinach. 
 
(null)
 
Efter 30 sekunder, häller ni kallt vatten för att stoppa kokandet. Rör runt spenaten så att allt blir svalt 
 
(null)
 
Medans spenaten svalnar ner så kan ni lägga salladslöken och vitlöken i eran container (i mitt fall min glasbruk) 
 
(null)
 
 
5. Efter att spenaten svalnat så, pressar ni ut all vatten från spenaten och sedan gör ni spenaten till en liten boll som bilden nedan. 
 
6. Skär sedan spenaten i mitten och sedan till små mindre delar 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
7. Lägg sedan spenaten där salladslöken och vitlöken redan ligger.
 
(null)
 
8. Häll i en bunt sesamfrön 
 
9. Sedan häller du i lite soja. För mått skulle jag säga 1-2 teskadar 
 
10. Sedan sesamolja. För mått så skulle jag säga 1 tesked 
Men det viktigaste är att ni smakar av och sedan därefter bestämmer om ni vill ha mer soja i eller mer sesamfrön osv 
 
11. Sist men inte minst, lite salt. 
 
 
(null)
 
(null)
(null)
 
Nu är ni nästan klara! Det sista ni behöver göra är att mixa ihop allting, jag använder rena händer men det går också att använda en gaffel eller något annat redskap att mixa ihop med. 
 
(null)
 
Sedan är det bara att sätta på locket, sätt i kylen och ät när du vill. Det går också att servera direkt, dvs äta direkt. 
 
Happy cooking!
 
(null)
 
2020 - 2021 - 2022 - koreanskt - matlagning - salladslök - salt - sesamfrön - sesamolja - side dish - soja - spenat - spinach - vitlök